středa 1. března 2017

máte recept na stálé mladistvý vzhled ? :) 


Například Jenifer Aniston 48 let, nebo Courtney Cox 53 let.. Jsou stále tak krásné. Je jasné, že v jejich případě za to může životospráva, cvičení a hlavně finance. Ale co dělat pro to, abychom alespoň trošku zastavili ten šíleně letící čas a zůstali jsme alespoň trochu při životě ?! :D .. i když nemáme miliony na účtě a posilovnu ve vedlejším pokoji ;) 




Antioxidanty
Do jídla se přidávají, aby se nekazilo, a do pleti z podobného důvodu. Pomáhají tělu odolávat procesům stárnutí a opotřebovanosti. Pokud se na jaro těšíte mimo jiné proto, že si chcete užívat pití chladného bílého vína někde na zahrádce, antioxidanty se vám budou hodit ještě víc. Alkohol je totiž v těle ničí. V drogeriích hledejte krémy, které tuhle kouzelnou ingredienci obsahují.


Céčko
Pojídání čehokoliv, co obsahuje vitamin C, povzbuzuje cévní systém v kůži, tím ji prokrvuje a pleť dostává více živin. Céčko je i antioxidant, a jako takový chrání pleť před škodlivinami a vznikem vrásek. Společně s mědí a zinkem se podílí na vzniku kolagenu a elastinu, které zodpovídají za pevnost a pružnost pleti.
Drobný tip: Nejezte citrusy, když jste nalíčená. Zpotí se vám nos a můžete začít znovu.

Exfoliace
Tělové scruby a peelingové přípravky urychlují odstraňování odumřelých kožních buněk a pleť má pak mnohem živější a zdravější vzhled. Dermatologové ale varují před jejich nadměrným používáním. Zvláště opatrné by měly být ženy se suchou kůži. Peelingem ji sedřou tak, že bude podrážděná a bude pálit. Patříte-li k nim, raději to zkuste s hydratačními čisticími mléky. Ani citlivá pokožka by se neměla vystavovat peelingům. Všem ostatním typům prospěje - zhruba dvakrát týdně.


Gymnastika na krk

Povislá kůže pod krkem se prý zpevní, když hodně zakloníte hlavu a dlaněmi napínáte kůži směrem dolů - desetkrát za sebou. Opakujte několikrát denně. Po dvou týdnech sama posuďte výsledky.

Hydratace

Pijte hodně obyčejné vody, pleť vám bude vděčná. Jednou za čas jí dopřejte hydratační masku - hledejte takovou, která má v popisu nekomedogenní. Ta neucpává póry.

Noční krémy

Vážně je potřebujeme? Pleť v noci odpočívá, nemusí se bránit znečištěnému ovzduší a slunečnímu záření, takže se věnuje regeneraci. Cokoliv na ni večer naneste, může v noci nerušeně působit. Navíc vás nikdo nevidí, takže můžete použít účinnější hutné krémy, které jsou mastné a pleť se po nich leskne.

Odličování


  1. Používejte přípravky bez alkoholu. Jsou šetrnější.
  2. Odličovací tamponky mají být pevné, při používání se nesmí drolit, ale jejich povrch musí být na omak jemný. Použijte nový, jakmile je ten původní viditelně znečištěný.
  3. Začínejte očima. A pak jeďte od čela dolů. Nezapomeňte odlíčit i rty (i když na nich rtěnka dávno není vidět) a hlavně krk.
  4. Při odličování netlačte a před závěrečným použitím tonika obličej navlhčete vodou.

Probiotika

Jsou to prospěšné bakterie a kvasinky, které žijí ve střevech a udržují nás při dobrém zdraví. Zdravé tělo pak samozřejmě září zdravou pokožkou. Existuje kosmetika, která probiotika přímo obsahuje, ale ta nejúčinnější jsou v jídle a pití. Třeba v syrové zelenině nebo kefíru.

Zredukujte jednoduché sacharidy
Bílý cukr a bílá mouka jsou označovány jako méněcenné uhlohydráty  – sacharidy a v produktech bývají nazývány „dietní zabiják“. Ve vyvážené stravě by přemíra sladkostí, koláčů, sušenek a dalších výrobků z bílé mouky, slazených ovocných šťáv, limonád a podobných pochoutek měla být vyloučena z jídelníčku. Jezte místo toho více zeleniny, ovoce, luštěnin, potravin bohatých na proteiny a celozrnné výrobky.


Žádné komentáře:

Okomentovat