pátek 2. října 2015

Chřipečka.. 


Momentálně s touhle paní bojuji :D .. Ale vypadá to, že bych mohla vyhrát.. Taky často onemocníte hlavně v přechodu z teplého období do zimního? Já prostě tu zimu moc nemusím !! Nejhorší na tom všem je, tuto nemoc skloubit s prací. Já třeba nikdy DPN (nemocenskou) nikdy neměla a asi bych si jí ani kvůli peněz nevzala.. (s chřipkou) .. a dovolenou si člověk taky čerpat moc nechce, ale někdy holt nezbývá nic jiného, když je člověku pod psa.. déle si vybavím, jak se mi hromadí práce, kterou za mě nikdo neudělá a jak dalších 14-dní nestíhám.. NE..BUDU BOJOVAT !! vyležím to po práci a v noci se dobře vypotím.. toto je moje léčení !! Každopádně nesmím zapomenout na hlavní lék...

a to je ... BEZ !! 
Po celou dobu nemoci piji bezové čaje a je to přímo PAN LÉK !! všem doporučuji !! 

Další pomocníci : 

  1. sůl - nejlépe mořská sůl. Každé ráno si špetku rozpusťte v teplé vodě, pořádně nasajte do jedné a potom do druhé nosní dírky a vysmrkejte. Nic příjemného to sice není, ale pomůže to. Krásně se pročistí nosní dutiny a zánět nosohltanu se Vám obloukem vyhne. Dále taky můžete rozpuštěnou sůl i kloktat a to pomůže při škrábání v krku..Platí, že je SŮL NAD ZLATO !!
  2. česnek - stimuluje imunitní systém. Déle má antibakteriální a antimykotické účinky, je to přírodní antibiotikum. Česnek podporuje pocení, čistí dýchací cesty a pomáhá odkašlávat. Při bolesti v krku zkuste žvýkat stroužek česneku, jak jen to dlouho bude možné. A když se odvážíte sníst stroužek česneku utřený se solí, tak v boji s bacily máte vyhráno !! :) Podotýkám, že při tepelné úpravě česnek ztrácí svojí kouzelnou schopnost - vytratí se acilin. Po tomto léku raději nějakou dobu na nikoho nedýchejte :D .. 
  3. cibule - má výrazný protibakteriální účinek - také obsahuje acilin. Stačí jednu středně velkou cibuli nastrouhat, zasypat krystalovým cukrem a pomocí lžičky z ní vymačkat všechnu šťávu - tu přecedit a užívat 2-4 lžičky/ 3-4 denně = lék proti kašli !! 
A jak se zbavujete nemoci Vy ?? 

Nádherný den přeji všem 


Žádné komentáře:

Okomentovat